Linkuri accesibilitate

10 august: Șefa DIICOT anulează soluția de clasare în cazul șefilor Jandarmeriei. Ancheta se va relua


Giorgiana Hossu, procuror-șef DIICOT
Giorgiana Hossu, procuror-șef DIICOT

DIICOT arată într-un comunicat de presă că printr-o ordonanță emisă astăzi, procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a dispus redeschiderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii de către maior CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, comisar şef de poliţie CHIRICĂ MIHAI DAN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN a infracțiunilor de abuz în serviciu, dar și pentru alte trei infracțiuni.

Clasarea parțială a Dosarului 10 august, în care șefii Jandarmeriei fuseseră scoși de sub acuzare era unul din cele două mari eșecuri ale DIICOT în mandatul Giorgianei Hosu.

Celălalt era Dosarul „Black Cube” în care a fost trimis în judecată doar fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, un executant, nu și finanțatorii acțiunii care a avut drept scop urmărirea și discreditarea Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Decizia a dus la proteste, petiții și reacții din partea politicienilor. Luni, comunitatea Declic anunța că 57.000 de persoane semnaseră petiția pentru redeschiderea anchetei împotriva șefilor Jandarmeriei.

Și procurorului general al României, Gabriela Scutea, i-a fost înaintată această petiție.

XS
SM
MD
LG