Linkuri accesibilitate

Augustin Lazăr îi cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu OUG care afectează independența magistraților


Procurorul general, Augustin Lazar, incercand sa salveze ce mai poate din legile justiției

Procurorul general Augstin Lazăr consideră că nu există motivul urgenței și că, în schimb există există mai multe motive de neconstituționalitate a Ordonanței de Urgență nr 7/2019, prin care au fost modificate inca odata legile justiției.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a O.U.G. nr. 7/2019, prin care au fost modificate legile justiţiei.

"În ziua de 25 februarie 2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a O.U.G. nr. 7/2019, prin care au fost modificate legile justiţiei. Solicitarea anterior menţionată a fost transmisă, pentru informare, Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii şi Prim-ministrului României", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, primit la redacție

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat încă de la finele săptămânii trecute că Ministerul Public va cere instituţiile abilitate de a sesiza Curtea Constituţională fie cu conflict de natură constituţională, fie cu verificarea caracterului textului ordonanţei de urgenţă pe legile justiţiei.

Magistraţii din Bucureşti şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, săptămâna trecută, faţă de ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei. Totodată, activitatea parchetelor din Capitală, Constanţa, Piteşti, Iaşi sau Timişoara va fi suspendată săptămâna viitoare, timp de mai multe zile.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG