Linkuri accesibilitate

AUR riscă amendă de până la 20 de milioane de euro, după ce datele a peste 20.000 de persoane au fost expuse în noua aplicație a partidului


George Simion, liderul AUR - formațiunea care riscă o amendă consistentă din cauza unei breșe de securitate a aplicației partidului.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) riscă o amendă de până la 20 de milioane de euro, din partea Autorității pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal, după o scurgere de informații prin care datele a peste 20.000 de persoane înscrise în aplicația partidului au devenit accesibile online.

Astfel, timp de circa 48 de ore, date personale precum contul de utilizator, parola, adresa, numărul de telefon, CNP-ul, dar și cotizațiile plătite către AUR au fost disponibile în mediul online, devenind accesibile pentru hackerii de date, scrie realitatea.net.

Nu există însă indicii că datele ar fi fost sustrase de către terțe părți.

Cu toate acestea, Autoritatea Națională de Supraveghere a Protecției Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) s-ar fi autosesizat, potrivit unor surse guvernamentale citate de stiripesurse.ro și anunță că AUR riscă o amendă de până la 20 de milioane de euro, conform Regulamentului GDPR.

Formațiunea lui George Simion a anunțat că s-a confruntat cu o „breșă de securitate și că activitatea aplicației, lansată în luna iunie, a fost suspendată pentru 24 de ore”, conform sursei citate.

„Din cauza unei breșe de securitate cu care Platforma AUR s-a confruntat, Alianța pentru Unirea Românilor a decis să suspende momentan funcționarea aplicației până la remedierea problemelor identificate. Compania care a realizat platforma a confirmat existența unei breșe de securitate apărute în urma unei actualizări de software”, a transmis formațiunea, într-un comunicat transmis presei.

Totuși, aplicația este promovată în continuare atât pe site-ul partidului, cât și ca imagine de fundal pe pagina publică a lui George Simion, fără ca liderul AUR să facă vreo trimitere la „breșa de securitate” amintită.

Partidul avea obligația de a anunța ANSPDCP cu privire la scurgerea de informații care a expus date personale ale unui număr mare de persoane, investigația urmând să stabilească responsabilitatea partidului vizavi de incident.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG