Linkuri accesibilitate

Aurel Ciocoi, șeful diplomației din Republica Moldova, numit premier interimar de Maia Sandu


Aurel Ciocoi, șeful diplomației din Republica Moldova, numit premier interimar de președintele Maia Sandu
Aurel Ciocoi, șeful diplomației din Republica Moldova, numit premier interimar de președintele Maia Sandu

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a anunțat joi că a semnat decretul de numire ca premier interimar a șefului diplomației moldovene Aurel Ciocoi. În paralel, premierul demisionar Ion Chicu a făcut și el o numire, în persoana vicepremierului Olga Cebotari, spunând că așa prevede Constituția.

Ea a făcut referire la refuzul premierului demisionar Ion Chicu de a asigura interimatul.

„În condițiile în care premierul demisionar Ion Chicu a refuzat să asigure interimatul, până la numirea unui nou Guvern, Președintele, conform Constituției, numește premierul interimar, în mod obligatoriu, din rândul miniștrilor.

Azi am semnat decretul de numire în calitate de premier interimar a domnului Aurel Ciocoi, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a scris președintele Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Premierul demisionar al Republicii Moldova Ion Chicu a făcut și el o desemnare, numind-o pe Olga Cebotari, vicepremier pentru reintegrare, în funcția de prim-ministru interimar.

Chicu a spus, joi, într-o conferință de presă susținută în ultima zi a anului că, potrivit Constituției, Cebotari va deține această funcție până la numirea unui alt interimar de către președinta Maia Sandu, care are la dispoziție cinci zile pentru a face o numire.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG