Linkuri accesibilitate

Ministrul român de Externe îi răspunde lui Medvedev: Ideea de împărțire a Ucrainei este „penibilă” și „incorectă”


Imagine ilustrativă cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, din timpul unui interviu acordat RFE/RL la sediul din Praga.
Imagine ilustrativă cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, din timpul unui interviu acordat RFE/RL la sediul din Praga.

Ministerul român de Externe, Bogdan Aurescu, a răspuns noilor alegații pe care le-a lansat fostul președinte rus Dmitri Medvedev, conform cărora țările vecine Ucrainei și-ar dori împărțirea teritoriului său.

„Fostul președinte rus Dmitri Medvedev spune că România și alte țări vecine cu Ukraina «visează» să obțină «bucăți» din teritoriul său”, a scris Bogdan Aurescu, marți seară, pe Twitter.

Ministrul român de Externe a catalogat afirmațiile lui Medvedev ca „penibile” și „incorecte”.

„Atât de penibil și incorect! România susține pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei și eforturile acesteia de a câștiga abominabilul război de agresiune al Rusiei împotriva sa!”, a completat Aurescu.

Declarația oficialului român a venit după ce Dmitri Medvedev a declarat marți că alternativa la intrarea Ucrainei în NATO sau a unui război mondial ar fi „împărțirea liniștită” a acestei țări.

„Lăcomia şi răutatea, ura, ambiţiile sunt mai puternice decât raţiunea şi gândirea sănătoasă. Polonia să-şi ia regiunile vestice ale Ucrainei, dar să spunem direct, şi Ungaria, şi România visează de mai multe decenii”, a afirmat fostul președinte rus, potrivit Agerpres.

În prezent vicepreşedintele al Consiliului de Securitate al Rusiei, Medvedev a mai susținut că Rusia a fost „trasă în război, prin ciocnirea a două părţi ale unui singur popor”.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG