Linkuri accesibilitate

Australia se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimii 60 de ani


Circa 18.000 de persoane au fost evacuate din calea inundațiilor
Circa 18.000 de persoane au fost evacuate din calea inundațiilor

Autoritățile australiene intenționează să evacueze câteva mii de oameni din suburbiile afectate de inundații din vestul orașului Sydney, unde se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimii 60 de ani în urma unor ploi puternice care se așteaptă să continue în următoarele zile, scrie Reuters.

Ploile care au căzut fără întrerupere în ultimele trei zile au umflat râurile din cel mai populat stat australian din New South Wales, provocând daune pe scară largă și declanșând apeluri pentru evacuări în masă.

Autoritățile au declarat că aproximativ 18.000 de persoane au fost evacuate din zonele joase ale statului.

Oficialii australieni spun că evenimentul, care se întâmplă o dată la 50 de ani, poate continua toată săptămâna și au îndemnat cetățenii să fie precauți. Premierul Scott Morrison a deblocat fonduri pentru cei obligați să-și părăsească casele.

Până în acest moment nu au fost semnalate decese din cauza inundațiilor, însă daunele materiale sunt imense și au afectat zone care găzduiesc aproape o treime din cei 25 de milioane de locuitori ai Australiei.

În acest timp, salvatorii au reușit să efectueze cel puțin 750 de operațiuni cu succes: au scos oameni prinși de inundații în mașini, iar o familie a fost preluată cu elicopterul din casa inundată.

Unele locuri din regiunile de vest ale Sydneyului au înregistrat cele mai grave inundații din 1961, au spus autoritățile, care se așteaptă ca vremea extremă să continue până miercuri.

XS
SM
MD
LG