Linkuri accesibilitate

Australianul suspectat că a comis atacurile din Noua Zeelandă, acuzat oficial de crimă


În urma atacurilor petrecute la cele două moschei din Noua Zeelandă, 49 de persoane au fost ucise, iar alte aproape 40 au fost rănite
În urma atacurilor petrecute la cele două moschei din Noua Zeelandă, 49 de persoane au fost ucise, iar alte aproape 40 au fost rănite

Australianul de 28 de ani, suspectat că a atacat două moschei din Christchurch, al treilea oraș ca mărime din Noua Zeelandă, și-a făcut prima apariție, sâmbătă, în fața instanței, care l-a acuzat de crimă, potrivit rferl.org.

Breton Tarrant a apărut în fața instanței purtând cătușe și o cămașă albă pe care o poartă deținuții. Fostul instructor de fitness nu a arătat nicio emoție în timp ce a fost citită una dintre acuzațiile de crimă împotriva sa.

Judecătorul a spus, după cum relatează rferl.org, că „este rezonabil de presupus” că ar urma și alte acuzații de crimă.

Suspectul nu a cerut cauțiune și va fi reținut până la următoarea apariție în fața instanței de judecată, programată să aibă loc pe 5 aprilie.

Autoritățile din Bulgaria au anunțat, vineri, că au deschis o anchetă legată de vizitele făcute de Brenton Tarrant în Bulgaria, în perioada 9-15 noiembrie 2018, cu scopul de a „descoperi locuri istorice”, potrivit Svobodna Evropa.

Autoritățile bulgare au precizat că din Bulgaria, Tarrant a plecat în România, de unde a închiriat o mașină pentru a ajunge în Ungaria.

În urma atacurilor petrecute la cele două moschei, 49 de persoane au fost ucise, iar alte aproape 40 au fost rănite. Atacul a fost catalogat de premierul Noii Zeelande Jacinda Arden ca reprezentând una dintre „cele mai negre zile” ale țării sale.

Atacul s-a petrecut în timpul rugăciunii de după amiază, când cele două moschei erau pline cu credincioși.

Poliția a spus că presupusul atacator a fost arestat 36 de minute mai târziu, într-o mașină, în care erau și niște dispozitive explozive improvizate.

Alte două persoane au fost reținute în legătură cu atacurile, însă nu sunt detalii despre legătura acestora cu masacrele, precizează rferl.org.

XS
SM
MD
LG