Linkuri accesibilitate

Austria intră marți în carantină parțială


Luna noiembrie aduce în Austria o carantină parţială pentru a nu depăși capacitatea ATI a țării, anunță Mediafax.

Noile restricţii închid restaurantele, barurile şi facilităţile recreative.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz spune că austriecilor le va fi interzis să iasă din case între ora opt seara şi şase dimineaţa.

„Situaţia e clară. Dacă nu acţionăm acum, capacitatea de la Terapie Intensivă în Austria va fi depăşită, aşa cum am văzut în alte ţări. Începând de marţi, 3 noiembrie la miezul nopţii, până la finalul lunii noiembrie, va fi instaurată o a doua carantină în Austria. Sunt conştient că mulţi dintre cei care se uită acum la televizor de acasă se gândesc . Tot ce pot să spun este că vă înţeleg. Ne afectează vieţile private tuturor în aceeaşi măsură”, a spus cancelarul Sebastian Kurz.

În România, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă că nu se pune problema unei carantine generalizate și că, „dacă impunem restricţii, le impunem la nivel local”.

Și Guvernul portughez a anunţat noi restricţii începând din 4 noiembrie pentru majoritatea ţării, cerând populaţiei să stea acasă, cu excepţia deplasărilor pentru a ajunge la serviciu, la şcoală sau la cumpărături, şi a cerut companiilor ca angajaţii să lucreze de la distanţă, conform Agerpres.

121 de municipalități sunt vizate de aceste restricții, ceea ce însumează 70% din populația Portugaliei.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG