Linkuri accesibilitate

Austria oprește, din 16 iulie, legăturile aeriene cu România


Semn la granița dintre Austria și Germania
Semn la granița dintre Austria și Germania

Numărul mare de noi îmbolnăviri de COVID-19 înăsprește sancțiunile impuse României în Europa. După ce a impus deja izolarea pentru 14 zile la intrarea în țară, Austria a decis să oprească de joi, 16 iulie, toate cursele aeriene care o legau de România.

Viena a anunțat, marți, că va adăuga pe lista țărilor pentru care aplică interdicția de zboruri cele șase state din Balcanii de Vest, plus Bulgaria, România, Republica Moldova și Egiptul, conform agenției AP.

În schimb, regiunea Lombardia, cea mai afectată provincie din Italia, va fi eliminată de pe listă din 16 iulie.

Pe listă vor rămâne: Belarus, China, Marea Britanie, Iran, Portugalia, Rusia, Suedia și Ucraina.

Excepții sunt aplicate pentru repatrierea cetățenilor austrieci, zboruri de transport de mărfuri, asistență medicală sau pentru lucrătorii din agricultură.

În urmă cu o săptămână, autoritățile austriece au anunțat că românii care intră în Austria vor trebui să stea 14 zile în izolare sau să prezinte un test negativ de coronavirus înainte de a pătrunde pe teritoriul austriac.

Sunt deja circa 20 de state care fie că nu îi primesc pe turiștii români deloc, menținându-și deocamdată granițele închise, fie le pun unele condiții, fie îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare, ca urmare a numărului foarte mare de noi cazuri de infectare din ultimele săptămâni din România.

Lista integrală și măsurile impuse poate fi consultată pe pagina Ministerului Afacerilor Externe.

XS
SM
MD
LG