Linkuri accesibilitate

Autoarea celebrelor volume Harry Potter donează 1 milion de lire pentru cei aflați în dificultate


Harry Potter și bufnița lui, Hedwig

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea romanului în mai multe volume, Harry Potter, a anunţat, potrivit BBC, că va dona 1 milion de lire sterline (1,13 milioane de euro) în beneficiul unor organizaţii de caritate care sprijină persoanele vulnerabile pe durata stării de izolare la domiciliu

Jumătate din această sumă va fi donată asociaţiei Crisis, care sprijină persoanele fără adăpost, iar cealaltă jumătate va ajunge în conturile organizaţiei Refuge, care oferă ajutor pentru victimele abuzurilor domestice.

J.K. Rowling a făcut acest anunţ pe Twitter sâmbătă în cadrul seriei de evenimente care sărbătoresc Ziua Internaţională Harry Potter, sărbătorită în fiecare an pe 2 mai.

Totodată, sâmbătă a fost ziua care a marcat aniversarea unui eveniment major relatat în cărţile publicate de celebra scriitoare britanică:

„Astăzi, celebrăm a 22-a aniversare a Bătăliei de la Hogwarts, dar voi fi sinceră cu voi şi vă spun că ar fi nepotrivit să vorbesc despre decese fictive. Prea mulţi oameni şi-au pierdut rudele în lumea reală".

J.K. Rowling, care a scris multe dintre poveştile sale incluse în seria Harry Potter în timp ce locuia la Edinburgh, a mai spus că multe persoane vulnerabile, care sunt fără adăpost sau au o relaţie abuzivă cu partenerii lor de viaţă, suferă foarte mult în această perioadă de izolare la domiciliu.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG