Linkuri accesibilitate

Autobuz căzut în Dîmbovița: Directorul STB S.A. câștigă aproape cât Iohannis


Un autobuz STB fără călători a căzut, sâmbătă dimineaţă, în Dâmboviţa, în zona Eroilor din Capitală, în urma unui accident în care a fost implicat şi o maşină. Şoferul autobuzului a fost scos din maşină nevătămat, conform Mediafax.

Un document intern al Societății de Transport București S.A., obținut de Europa Liberă, arată nivelul de salarizare stabilit în companiile municipale ale Gabrielei Firea.

Vezi în documentul de mai jos întregul raport

Raport intern al STB privind remunerația directorului și a consiliului de administrație

Astfel, conform raportului elaborat de Comitetul de nominalizare și remunerare din Consiliul de Administrație al STB S.A., directorul general al acestei companii încasa lunar, la nivelul lunilor septembrie - decembrie 2018, suma brută de 21.712,62 lei.

Documentul citat mai arată și o schemă de bonusuri pentru directorul general, care poate fi aplicată „în cuantum echivalent de 8 ori media salariului mediu brut lunar” conform obiectului principal de activitate al companiei.

O comparație cu salariul președintelui Klaus Iohannis arată că directorul general al STB, Andrei George Creci, câștiga în intervalul menționat aproape cât șeful statului.

Conform Legii Salarizării Unitare, salariul președintelui se calculează cu un coeficient de 12 raportat la salariul minim brut pe economie.

În anul 2019, salariul minim brut a ajuns la nivelul de 2.080 de lei, ceea ce înseamnă o indemnizație brută a președintelui de 24.960 de lei.

Conform raportului intern al STB S.A., schema de bonusuri nu a fost aplicată directorului general în perioada septembrie - decembrie 2018.

Europa Liberă nu deține informații despre aplicare acestei scheme în anul 2019, informațiile despre companiile municipale ale Gabrielei Firea nefiind publice.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG