Linkuri accesibilitate

Autoritățile ungare au renunțat la restricțiile de tranzitare a frontierei


Ministrul de Interne Marcel Vela
Ministrul de Interne Marcel Vela

Tranzitarea Ungariei se poate face la orice oră, după ce autoritățile ungare au renunțat la programul pe care l-au impus până acum, ceea ce va elimina și blocajele de la punctele de frontieră, a anunțat vineri seară ministrul de Interne Marcel Vela, aflat într-o vizită la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I.

„De astăzi nu mai există acea reglementare cu perioada, cu intervalul impus de autorităţile maghiare pentru intrarea în Ungaria. Aşadar, de dimineaţă, ieşirea din România spre Ungaria se poate face la orice oră şi din această seară, de la ora 21,00, când se va da drumul la traficul de la frontiera cu Austria, el va fi permanentizat, nu se va mai opri mâine la ora 13,00, deci şi intrarea în România, ieşirea din Ungaria, se va putea face la orice oră. Nu va mai fi acel blocaj făcut de autorităţile maghiare, care permiteau tranzitul din Austria spre România, prin Ungaria, doar în anumite ore, motiv pentru care erau aceste puncte fierbinţi în traficul de la frontiera noastră, în sensul că veneau dintr-odată foarte mulţi cetăţeni, pentru că aşa era stabilit de către autorităţile din Budapesta, modul sau conduita la nivel naţional cu privire la măsurile de protecţie în Ungaria împotriva răspândirii coronavirusului", a declarat Marcel Vela, citat de Agerpres.

Ministrul și-a exprimat speranța ca se va reduce inclusiv tranzitul pietonal să se reducă odată cu repunerea în funcțiune, după 1 iunie, a transportului internațional de persoane.

„Încă se practică acest tranzit pietonal (...), lumea vine cu diferite mijloace de transport ocazionale. Sper ca în viitor, după 1 iunie, când transportul internaţional de persoane poate completa această cerere de tranzit şi din partea operatorilor români, acest fenomen să fie cât mai redus", a afirmat Vela.

Oficialul de la Interne a amintit că până pe 15 iunie autoizolarea românilor care vin din străinătate rămâne valabilă și a spus că deocamdată nu se reiau cursele regulate, ci se pot organiza doar curse charter.

XS
SM
MD
LG