Linkuri accesibilitate

Șeful CJ Bihor, Ilie Bolojan, critică Guvernul că nu a făcut reformele vitale pentru România


Șeful CJ Bihor, Ilie Bolojan, critică Guvernul că nu a făcut reformele vitale pentru România
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:03 0:00

Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, susține la one2one că actuala Coaliție de guvernare se va confrunta cu deficite bugetare și tensiuni sociale și mai mari dacă nu reduce cheltuielile publice, inclusiv cu pensiile, și nu atrage banii europeni.

În interviul one2one de la Europa Liberă unul dintre cei mai vechi și eficienți lideri ai Partidului Național Liberal, Ilie Bolojan, acuză actuala guvernare PSD-PNL-UDMR că, deși are o majoritate solidă, s-a limitat la a administra țara și nu a făcut reformele de care depinde sănătatea economică și socială a țării.

Președintele PNL Bihor spune că fără reforme precum cea a administrației și a pensiilor publice, bugetul nu poate susține investițiile capitale de care are nevoie România. Și asta pentru că accesarea celor peste 20 de miliarde de euro pe care România le mai poate lua de la Comisia Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență până în anul 2026 este condiționată de reducerea cheltuielilor în aceste domenii.

În același timp, Ilie Bolojan pune chiar și greva generală a cadrelor didactice tot pe seama lipsei de curaj și onestitate a politicienilor. Liderul PNL spune că politicienii promit în campaniile electorale majorări de salarii pe care atunci când ajung la guvernare, constată că nu le mai pot onora.

Pe de altă parte, Bolojan atrage atenția că liberalii vor scădea în sondaje până la alegerile de anul viitor, dacă nu guvernează mai bine. Iar asta presupune, pe lângă realizarea reformelor, schimbarea miniștrilor slabi din punct de vedere profesional, finalizarea unor investiții și reducerea inechităților sociale.

Nu în ultimul rând, Ilie Bolojan atrage atenția că dacă schimbarea actualului guvern nu se va realiza până la finalul lunii iunie, atunci vacanța parlamentară va obliga partidele aflate la putere să amâne rotativa până la toamnă.

XS
SM
MD
LG