Linkuri accesibilitate

Autoritatea de reglementare din Rusia deschide un caz împotriva Google pentru „conținut periculos”


Autoritatea de reglementare a presei din Rusia (Roskomnadzor) a deschis un dosar împotriva gigantului tehnologic american Google pentru că nu ar fi eliminat conținutul interzis din motorul său de căutare.

Roskomnadzor a declarat pe 23 noiembrie că Google nu a eliminat până la 30% din „conținutul periculos” din motorul său de căutare.

„Compania este acuzată că nu a respectat cerințele legislației ruse privind eliminarea resurselor de pe Internet care conțin informații interzise în Rusia din rezultatele căutării", a spus Roskomnadzor într-un comunicat.

Unele dintre presupusele conținuturi periculoase implicau extremismul, pornografia și promovarea sinuciderii, a spus autoritatea.

Așa-numita procedură administrativă ar putea duce la un proces în justiție și la o amendă de până la 5 milioane de ruble (65.670 dolari).

Google nu a oferit imediat un comentariu.

Conform legislației ruse, motoarele de căutare trebuie să elimine din rezultatele căutării site-urile blocate în Rusia. Pentru a face acest lucru, trebuie să se conecteze la registrul de informații interzise al Roskomnadzor.

Google a fost sancționat cu amenzi relativ mici de mai multe ori în trecut pentru refuzul său de a filtra rezultatele căutării.

Google elimină în mod regulat linkurile către site-urile interzise de pe motoarele de căutare, dar nu automat și numai după ce a studiat motivele interdicției.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG