Linkuri accesibilitate

Autoritățile resping carantinarea Bucureștiului


Bucureștiul a trecut vineri de rata de incidență cumulativă de 7 cazuri la mai de locuitori după ce numărul de cazuri a crescut considerabil în ultima săptămână. Din 6 decembrie și până în prezent au fost depistate în Capitală 10.937 de cazuri.

Cu toate acestea, autoritățile respins posibilitatea de a introduce carantina în București.

„În acest moment nu se impune carantinarea Bucureștiului”, a spus șefa DSP București, Oana Nicolescu, deși a catalogat cifrele de la nivelul Capitalei ca fiind „îngrijorătoare”.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a respins și e, vineri, la Guvern, posibilitatea de a introduce măsura carantinei pentru a opri creșterea numărului de cazuri.

„Nu este în momentul de față o ipoteză pe care să o luăm în calcul. Carantinarea nu este o ipoteză pe care să o luăm în calcul în acest moment (nici pentru Capitală, nici pentru zona Capitalei – n.r.)”, a spus Nicușor Dan.

În schimb, prefectul Traian Berbeceanu a afirmat că se vor intensifica controalele pentru ca măsurile implementate de autorități să fie respectate.

„La acest moment nu se au în vedere alte măsuri, dar în mod categoric vom intensifica controalele și vom supraveghea modul în care sunt respectate măsurile aflate deja în vigoare. (...) O eventuală carantinare se ia în funcție de mai mulți indicatori. La acest moment nu suntem în situația de a discuta despre această măsură. Dacă vom ajunge să discutăm o asemenea măsură, vom lua și această măsură. Sunt mulți indicatori de care INSP și DSP țin cont când propun o asemenea măsură (...) La acest moment nu este nevoie să fie luate alte masuri pentru ca degeaba iei alte masuri dacă nu urmărești cum se respectă cele care sunt", a declarat prefectul Capitalei.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat vineri dimineață că se va continua transferul pacienţilor cu COVID-19 din Capitală în spitale din alte zone, pentru că presiunea pe unitățile medicale din București este „foarte mare".

Luni și marți, nouă pacienți cu COVID-19 aflați în stare gravă au fost transportaţi cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române de la Bucureşti la spitale din Moldova și Ardeal.

De la debutul pandemiei de coronavirus în București au fost depistate 83.371 de cazuri.

XS
SM
MD
LG