Linkuri accesibilitate

Avarie majoră în București la rețeaua de alimentare cu energie electrică


Locuitorii din mai multe sectoare din București au rămas, vineri, timp de câteva ore, fără curent electric, motiv pentru care a fost întreruptă și alimentarea cu apă caldă. Oficialii E-Distribuție Muntenia spun că de vină este un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice.

„Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a stațiilor adiacente, care alimentează zona de vest și centrală a municipiului București și zone limitrofe din județele Ilfov și Giurgiu. În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienților”, au transmis, vineri, reprezentanții E-Distribuție Muntenia, citați de Mediafax.

Transelectrica a transmis, la rândul său, că avaria de curent electric, care a afectat mai multe sectoare din Capitală, inclusiv sediul Guvernului, s-a produs în timpul realizării lucrărilor de retehnologizare.

„Astãzi (vineri -n.red.), la ora 12.47, în Stația 400//110/20 kV Domnești, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentării cu energie electricã a unei zone din Municipiul București. Incidentul s-a produs în timpul realizării unor manevre în cadrul lucrărilor de retehnologizare. Compania a declanșat o investigație pentru stabilirea exactã a cauzelor și a condițiilor în care s-a produs incidentul”, anunță Transelectrica, citată de Mediafax.

Manevrele de realimentare au început imediat după producerea incidentului și au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute.

„Menționăm faptul că Stația Domnești este în plin proces de retehnologizare și suntem convinși că prin investiția realizată riscul producerii unor astfel de incidente va scădea semnificativ. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectați”, mai spune Transelectrica.

Conform Apa Nova, furnizarea de apă caldă a fost afectată de această avarie de la sistemul de transport al energiei electrice.

„Echipele operaționale Apa Nova au intervenit de urgenta astăzi, 07.08.2020, în jurul orei 12:50, după ce Stația de Potabilizare Roșu, dar și mai multe stații de pompare şi repompare ale Apa Nova din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărută la Stația 110 KV ENEL. Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, stațiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate și zone din sectoarele 1, 2 și 5, pentru aproximativ 30 minute”, potrivit Apa Nova.

PMB anunță că, din cauza avariei Transelectrica în București, temporar, nu se poate livra apă caldă și că mai multe servicii publice, respectiv semaforizare și transportul în comun din Capitală au fost afectate.

„În urma avariei care a avut loc la Transelectrica din subordinea Guvernului României, Primăria Capitalei anunță că mai multe servicii publice din Capitală au fost afectate. Astfel, Compania Municipală Termoenergetica București a informat că temporar în Municipiul Bucureşti nu se poate livra apă caldă. Avaria a afectat urmatoarele centrale: CTE Vest, CTE Progresu şi CTE Grozăveşti din subordinea Ministerului Energiei. Ca urmare a faptului că sistemul de pompare nu a fost alimentat cu energie electrică, compania a fost în imposibilitatea furnizării apei calde”, se arată într-un comunicat de presă al PMB.

Potrivit primăriei, în prezent sistemul electric a fost repornit, iar alimentarea cu energie electrică a punctelor termice şi repornirea pompelor de circulație se va face gradual pe o perioada estimată între 6 şi 8 ore.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG