Linkuri accesibilitate

Avioane de luptă F-16 au urmărit o aeronavă de mici dimensiuni în zona Washington, înainte ca aceasta să se prăbușească în Virginia


Avioane de luptă au urmărit o aeronavă de mici dimensiuni în zona Washington, înainte ca acesta să se prăbușească în Virginia. Sursa video: Reuters

Statele Unite au implicat avioane de luptă F-16 într-o urmărire supersonică a unei aeronave ușoare cu un pilot care nu răspundea și care a încălcat spațiul aerian din jurul Washington D.C..

Ulterior, avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit în munții din Virginia, au spus oficialii. Niciun supraviețuitor nu a fost găsit la locul accidentului, a declarat poliția de stat din Virginia.

Avioanele de luptă cu reacție au creat un zgomot teribil în capitala Statelor Unite, în timp ce urmăreau aeronava Cessna Citation, provocând consternare în rândul populației din Washington, au spus oficialii.

Imagini de la locul prăbușirii avionului Cessna, în Virginia.
Imagini de la locul prăbușirii avionului Cessna, în Virginia.

Patru persoane se aflau la bordul navei Cessna, a declarat o sursă familiarizată cu problema.

După câteva ore, autoritățile au ajuns la locul accidentului, dar nu au găsit pe nimeni în viață, a declarat poliția de stat din Virginia într-un comunicat.

Avionul Cessna a fost înregistrat la Encore Motors din Melbourne, Florida, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor Flight Aware. Proprietarul Encore, John Rumpel, a declarat pentru Washington Post că fiica lui, un nepot și bona ei se aflau la bord.

„Nu știm nimic despre accident”, a spus Rumpel. „Vorbim cu FAA acum”, a adăugat el înainte de a încheia apelul.

Armata americană a încercat să-l contacteze pe pilot, care nu a răspuns. Avionul Cessna s-a prăbușit în apropiere de Pădurea Națională George Washington din Virginia, a anunțat Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD) într-un comunicat. Cessna părea să zboare pe pilot automat, a spus o altă sursă familiară cu problema.

Cessna a decolat de pe aeroportul municipal Elizabethton, Tennessee, și se îndrepta către aeroportul Long Island MacArthur din New York, la aproximativ 80 km est de Manhattan, a declarat Administrația Federală a Aviației într-un comunicat, adăugând că va investiga motivele prăbușirii.

Un oficial american a afirmat că avionele de urmărire nu au cauzat prăbușirea.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG