Linkuri accesibilitate

Ștefan Godei a lucrat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea. Ministrul spune că nu a fost șoferul ei, ci al colegilor


Gabriela Firea, ministrul Familiei, neagă că ar avea vreo legătură cu persoanele care conducea azilele groazei.
Gabriela Firea, ministrul Familiei, neagă că ar avea vreo legătură cu persoanele care conducea azilele groazei.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, spune că nu intenționează să demisioneaze și se apără de acuzațiile că ar fi susținătoarea lui Ștefan Godei, patronul a două dintre „azilele groazei”, ale căror abuzuri împotriva celor internați au ajuns în ancheta procurorilor.

Ea a spus joi că Godei nu a fost niciodată șoferul ei, după ce presa a scris că acesta i-a fost angajat și a urmat-o în întreaga sa carieră de primar general și senator.

„Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informații apărute în presă. Inculpatul din dosarul azilelor din județul Ilfov NU A FOST VREODATĂ ȘOFERUL MEU. Eu am același șofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituțiile, toți jurnaliștii, toată primăria, tot Parlamentul etc. La Primăria Capitalei bărbatul din acest dosar nu a fost șoferul meu, ci a lucrat ca șofer la Administrativ și pentru alte persoane. Nici la Senat nu a fost șoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat”, afirmă Gabriela Firea într-un comunicat transmis de Ministerul Familiei.

Ștefan Godei care conducea ONG-ul ce administra azilele groazei din Voluntari figurează angajat la cabinetul senatorial unde a încasat lunar câte 3.000 de lei, în anii 2002 și 2023.

Ultimul salariu încasat a fost la sfârșitul lunii februarie, mai exact pe 27 februarie 2023, relatează Gândul, G4Media și Digi24.

Sursele Gândul arată că Ștefan Godei a fost angajat în trecut și de echipa de fotbal FC Voluntari – sponsorizată de primăria condusă de soțul actualului ministru, Florentin Pandele – de unde a încasat venituri între 2012 și 2016 și ianuarie – aprilie 2020.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG