Linkuri accesibilitate

Băsescu, decis să candideze la Primăria Capitalei dacă PNL și USR „batjocoresc” PMP


 Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul președinte al României și primar al Capitalei, europarlamentarul PMP Traian Băsescu, spune că ar fi dispus să intre în bătălia pentru Primăria Capitalei dacă PNL și USR vor „batjocori” PMP.

El este convins că ar putea obține peste 10% din opțiunile electoratului Capitalei și spune că l-ar entuziasma o confruntare cu Firea și Ponta, deși ultimul tocmai a anunțat marți că nu intenționează să candideze la Capitală.

„Niciodată nu am plecat ca favorit şi mereu am câştigat. Cu Firea şi cu Ponta mi-aş dori din tot sufletul o confruntare”, spune Băsescu.

„În Bucureşti suntem partid de 10%, dar dacă intru în competiţie va fi de mai mult. Vreau să fie foarte clar: am fost promotorul ideii ca dreapta să meargă cu Nicuşor Dan. Dar asta însemna să mergem într-o alianţă, într-o coaliţie, nu să-mi spui: da, îl susţinem pe Nicuşor, dar la Consiliul General nu avem liste comune. Păi, ce-am făcut? Cum faci să se vadă lista unui partid? Decizia mea e următoarea: să avem o discuţie foarte serioasă în PMP. Eu nu mă implic în conducerea partidului, dar le voi face oferta, dacă sunt de acord, în cazul în care nu se realizează o alianţă, să candidez eu pentru PMP pentru a garanta partidului un scor acceptabil la Bucureşti”, a spus Traian Băsescu într-un interviu acordat pentru Adevărul live.

El a spus că este hotărât să intre în cursa pentru Primăria Capitalei dacă PNL şi USR nu acceptă liste comune cu PMP.

„Da, sunt hotărât să intru în competeţie dacă PNL şi USR vor considera că pot să batjocorească PMP. Adică să ne spună: votaţi-l pe Nicuşor, dar noi nu discutăm cu voi. Şi responsabilitatea dacă Firea va rămâne primar general va fi a lor (...) Pot să spună (că PMP rupe din voturile lui Nicușor Dan - n.r.), eu am întâlnit multe porcării. Eu le spun public ce le-am mai spus: faceţi alianţă politică sau electorală care să concentreze toată dreapta, cu Nicuşor candidat, cu liste comune, că e singura soluţie să o scoatem pe Firea din fotoliul de la Cişimgiu. Dacă nu ne acceptă, mă văd fără obligaţia înţelegerii. Nu voi fi lacheu. Cum e posibil să spui unui partid, fie el şi mai mic, dar care are 10%, procent probat la europarlamentare, tu îmi susţii candidatul, dar eu nu vreau să te primesc pe liste”, a spus fostul lider al PMP.

El spune că, de fapt, partidul care nu vrea o alianță cu PMP este USR.

„Problema e că nu vrea USR o alianţă cu PMP. Au pus PNL în faţa următoarei opţiuni: ori alianţă cu USR, ori dacă vine şi PMP, USR merge singur. Aceştia sunt termenii în care negociază USR. Mi se pare incorect”, a mai spus Traian Băsescu.

XS
SM
MD
LG