Linkuri accesibilitate

Băsescu, propus premier de un candidat la prezidențialele din Republica Moldova


Traian Băsescu

Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la prezidențialele din Republica Moldova, a declarat, în cadrul unei dezbateri televizate la TV8 că, în cazul în care va câștiga alegerile că îl va numi premier pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, pentru a putea astfel realiza unirea dintre Republica Moldova și România.

„Îl vom propune pe Traian Băsescu la funcția de prim-ministru pentru ca să fie posibilă realizarea unirii Republicii Moldova cu România. Aceste procese vor fi asumate de către statul român, împreună cu Uniunea Europeană”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat care este șansa ca candidatura acestuia să fie susținută de Parlament, Octavian Țîcu a spus următoarele: „Candidatura acestuia depinde de procentajul pe care-l vom avea în alegeri. Cred că Traian Băsescu va accepta, întrucât PUN este proiectul lui”.

Octavian Țîcu este doctor în istorie, conferențiar la Facultatea de Istorie și Filosofie din Republica Moldova și cercetător la Academia de Științe a Moldovei, de 7 ori campion național la box și fost ministru al Tineretului și Sportului în Republica Moldova.

Pentru alegerile din 1 noiembrie curent, CEC a înregistrat în cursa electorală opt candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă, scrie cotidianul.md.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG