Linkuri accesibilitate

Bacalaureat: Elevii unui liceu din Cugir au primit eronat subiectele din 2019


Bacalaureat - imagine generică

Elevii Colegiului Național ”David Prodan” din Cugir au trebuit să dea de două ori proba la geografie din cadrul bacalaureatului după ce inițial au primit în mod eronat din partea comisiei de examen subiectele din 2019.

Potrivit șefului comisiei la nivel județean, Dan Cherecheș, citat de presa locală, comisia a început să printeze în ordine alfabetică subiectele care au fost extrase, dar când au ajuns la subiectul de Geografie, acesta nu a putut fi printat și comisia a trecut mai departe.

După ce au terminat de tipărit toate subiectele, comisia a revenit la subiectul de Geografie și într-un final l-au scos la imprimantă, numai că, aceștia nu și-au dat seama că l-au scos pe cel din 2019.

Niciunul din cei patru membri ai comisiei nu a verificat și data înscrisă pe foile cu subiecte.

Subiectele au fost duse în sălile de examen și predate elevilor, dar după un timp comisia de examen și-a dat seama că sunt greșite, însă era prea târziu pentru a relua proba.

După ce și-au dat seama de greșeala comisă, elevii au fost duși într-o altă sală de clasă unde au primit, apă, mâncare și cafea. La ora 14.00, potrivit metodologiei, elevii au dat din nou examenul, dar de data aceasta cu subiectele de rezervă.

Cei patru vinovați au fost sancționați disciplinar și, timp de 3 ani, nu vor mai avea voie să facă parte din nici o comisie de examen.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 30 iunie, până în ora 12,00.

Rezultatele elevilor vor fi publicate cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic în 30 iunie, în intervalul orar 16,00 - 19,00, şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8,00 - 12,00. În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG