Linkuri accesibilitate

Rin Okuno - Prim-balerină japoneză pe scena Operei din București

Rin Okuno are 29 de ani, este născută în Japonia și a venit în România pentru a dansa roluri de balet clasic. Rin Okuno s-a alăturat Operei Naționale București în anul 2012; în anul 2013 a promovat ca solist, în 2014 ca prim-solistă și din 2016 este prim-balerină.

Pe 10 octombrie Rin Okuno debutează ca prim-balerină în rolul Medorei din „Corsarul”, rol pe care a dorit dintotdeauna să îl danseze și este foarte fericită că își împlinește visul.

Prima variantă a baletului „Corsarul” de Adolphe Charles Adam a avut premiera pe data de 23 ianuarie 1856, pe scena Theatre Imperial de l’Opera din Paris. În România, baletul „Corsarul” s-a dansat prima dată la Opera Națională Română din Timișoara, în stagiunea 1986-1987, în coregrafia lui Ștefan Gheorghe. La Opera Națională București premiera actualei montări a avut loc în urmă cu zece ani, la 28 aprilie 2007.

Corpul de Balet al Operei Naționale București are 107 balerini, atât români, cât și străini. Cei 30 de balerini străini sunt veniți din Japonia, Marea Britanie, Spania și Italia.

XS
SM
MD
LG