Linkuri accesibilitate

Barajul flotor de la Comarnic s-a rupt. Râul Cerna, curățat cu lopata (video)


Barajul flotor din amonte de podul de la Comarnic a cedat în urma presiunii deșeurilor și a buștenilor de mari dimensiuni veniți din amonte, informează Apele Române. Acum ecologizarea zonei se face cu mâna, din barcă, iar intervenția ar urma să dureze cel puțin trei zile.

Barajul fusese montat de Administrația Bazinală de Apă Banat cu scopul de a opri pet-urile de mici dimensiuni și materialul lemnos să ajungă în aval. O parte din deșeurile acumulate și transportate de viituri în ultimele zile curg spre Dunăre, iar din acest motiv operațiunea de curățare a râului Cerna este îngreunată, transmit autoritățile.

Au fost mobilizați 26 de angajați, în condițiile în care operațiunile se vor desfășura manual și nu vor putea recupera întreaga cantitate de deșeuri acumulate și nici lemnul adunat în amonte:

„(...) materialul lemnos curge în aval, intervenția cu utilajul grefier sau colectarea lui manuală, din bărci, devine imposibil de efectuat din punct de vedere tehnic. Materialul lemnos se va fi opri la grătarele de la acumularea Porțile de Fier și va fi colectat prin greblare de către S.C. Hidroelectrica S.A., compania care are în administrare lucrarea. Nu este pusă în pericol funcționarea hidrocentralei” - transmit cei de la Apele Române.

XS
SM
MD
LG