Linkuri accesibilitate

Trei barje cu cărbune s-au aprins pe Dunăre și ard mocnit în așteptarea unei macarale plutitoare din Bulgaria


La Giurgiu, pe Dunăre, nu există nicio macara plutitoare pentru a descărca cărbunele aprins de pe barje. (Imagine generică)
La Giurgiu, pe Dunăre, nu există nicio macara plutitoare pentru a descărca cărbunele aprins de pe barje. (Imagine generică)

Trei barje sârbești încărcate cu cărbune care circulau pe Dunăre cu destinația Belgrad ard mocnit după ce încărcătura s-a autoaprins din cauza căldurii. Se așteaptă o barjă din Serbia și o macara din Bulgaria, deoarece portul Giurgiu nu are un asemenea utilaj.

Primul incident de acest tip a avut loc în urmă cu 18 zile, când echipajul a sunat la 112 și a cerut intervenția pompierilor. După ce au intervenit punctual, convoiul a continuat deplasarea spre Belgrad, însă din cauza adâncimii scăzute a Dunării a fost nevoit să staționeze.

Acum, încărcătura s-a reaprins, cele trei barje fiind ancorate în apele internaționale. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al județului Giurgiu susține că nu poate interveni pentru a inunda încărcătura deoarece există riscul ca barjele să se scufunde, să fie distrus cărbunele și să se polueze fluviul.

România nu are macara plutitoare

Soluția ISU Giurgiu: descărcarea conținutului barjelor, stingerea încărcăturii și transportul celor 3.600 de tone de cărbune (1.200 tone în fiecare barjă) cu ajutorul a patru astfel de ambarcațiuni, nu cu trei, pentru ușurarea încărcăturii pentru fiecare barjă.

Pentru aceasta e nevoie însă de o macara plutitoare, utilaj care nu există în dotarea Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giugiu. „La acest moment sunt inițiate discuții cu omologii bulgari pentru rezolvarea situației în cel mai scurt timp. Menționam faptul că aceasta situație nu pune în pericol membrii echipajului”, se arată într-un comunicat al ISU Giurgiu.

Ajutor de la bulgari și sârbi

Colonelul Florin Negruț de la ISU Giurgiu a declarat pentru Europa Liberă că navele, a căror încărcătură arde mocnit, sunt ancorate la kilometrul 496 pe Dunăre, în apele internaționale și că de pe 3 iulie nu au mai fost solicitați să intervină pentru a stinge incendiile. „S-a discutat cu autoritățile bulgare care au promis că trimit o macara plutitoare pentru a descărca cărbunele. În același timp, am discutat cu autoritățile din Serbia care au anunțat că trimit o barjă pentru a redistribui încărcătura”, spune Negruț.

De la Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu nu am reușit să află detalii în cursul zilei de joi, până la publicarea articolului. Ni s-a spus că directorul Marius Olteanu nu era în instituție, adjunctul Petronela Jantea era într-o ședință și cei de la Direcția Exploatare nu erau în birou.

  • 16x9 Image

    Virgil Burlă

    Jurnalist de investigații, a lucrat în 20 de ani de carieră la diverse publicații. Uneori cu patimă sau cu sentimentul că totul este pierdut. Ghidat de interesul public și pasionat de studiul comunismului ca experiment social, Virgil Burlă crede că jurnaliștii sunt „agenții sanitari” ai societății.

XS
SM
MD
LG