Linkuri accesibilitate

Barna îi cere lui Orban întâlniri săptămânale, Ciolacu, dialog real cu parlamentul


Liderul USR, Dan Barna

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a anunţat marți că a avut o întâlnire cu liderii celorlalte partide parlamentare și că au căzut de acord să-i ceară premierului Ludovic Orban o întâlnire săptămânală cu privire la măsurile pentru ieşirea din criză.

"Am participat în această după amiază la o discuţie cu liderii celorlalte partide parlamentare. Subiectele au vizat criza de sănătate publică, efectele economice şi sociale pe care ea le implică şi măsurile ce pot fi luate la nivel parlamentar. Am convenit să îi solicităm premierului Orban o întâlnire săptămânală cu partidele parlamentare cu privire la măsurile pentru ieşirea din criză. De asemenea, îi solicităm premierului să trimită la Parlament toate măsurile pe care le are în vedere în această perioadă. Credem că o dezbatere serioasă a acestor măsuri poate contribui la îmbunătăţirea lor în beneficiul întregii societăţi", a precizat liderul USR, într-o postare pe Facebook.

Barna spune că, atâta vreme cât politicienii cer societății și cetățenilor solidaritate, colaborare și dialog, e momentul ca și ei să probeze, la rându-le, aceeași capacitate.

"Solicităm societăţii şi cetăţenilor solidaritate, colaborare şi dialog. E momentul ca şi noi, politicienii, să arătăm capacitatea de a face asta. În mod real. Discuţia de astăzi a fost un exerciţiu de consultare firesc între partidele din Parlament. Am fost de acord ca aceste întâlniri să existe ori de câte ori va fi nevoie, dacă situaţia o impune", a mai spus Barna.

Nu la fel de mulțumit s-a arătat liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că la apelul pe care l-a făcut zilele trecute au răspuns toate partidele parlamentare, mai puțin PNL, care ar fi „refuzat orice formă de dialog pe tema situației actuale în care se află România din cauza crizei sanitare și economice. Prin urmare, toate partidele, cu excepția PNL, au înțeles să se unească în Parlament și să vorbească pe o singură voce atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor și al mediului de afaceri.”

Ciolacu spune că guvernul și parlamentul ar trebui să lucreze împreună la un plan național care să fie susținut de toate forțele politice.

„Combaterea efectelor economice și sociale provocate de coronavirus nu se face prin luptă politică, ci doar dacă ne vom așeza la aceeași masă și vom da dovadă de #solidaritate. De aceea, am convenit să îi transmitem premierului Orban o scrisoare prin care îi solicităm să aibă un dialog #real cu Parlamentul”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG