Linkuri accesibilitate

Barna îndeamnă la vot: ”După cum arată cifrele, jucăm la câteva mii de voturi”. Un indiciu că diferența dintre el și Dăncilă e mică?


Dan Barna, president of the USR
Dan Barna, president of the USR

Aflat la sediul de campanie, duminică seara, Dan Barna, candidat la prezidențiale, a făcut apel la tineri să iasă la vot pentru că: jucăm la câteva mii de voturi”. Lupta pentru intrarea în turul al doilea de scrutin este foarte strânsă, în ”marja de eroare”.

”Din cum arată cifrele, din cum arată estimările, jucăm la câteva mii de voturi. De aceea fac apel la toți tinerii, la toți cei care stau acasă acum și au votat deja, să verifice, să dea telefoane în stânga și în dreapta și să își trimită prietenii și colegii la vot. Pentru că e mult mai ușor să votezi decât să pleci din țară. E mult mai ușor să votezi decât să stai în frig la proteste în lunile de iarnă. E mult mai ușor să votezi decât să ieși la mitinguri decât să te bucuri de viață de calitate cu familia sau cu prietenii”, a declarat Dan Barna la sediul de campanie, potrivit HotNews.

Dan Barna a mai spus că ”ștampila are o forță extraordinară” care poate ”face istorie”.

”E unul din momentele acelea în care poţi să spui poate era altfel dacă ieşeam să votez sau poţi să spui atunci am fost şi am votat şi am făcut istorie şi lucrurile s-au schimbat din ziua aceea. Astăzi este un moment când ştampila aceea mică reprezintă o forţă extraordinară pe care o are fiecare cetăţean şi dacă ieşim mai mulţi la vot o să avem rezultatul de care are nevoie România”, a mai precizat Dan Barna.

Potrivit diferitelor surse pe care Europa Liberă le-a consultat, diferența dintre Dan Barna și Viorica Dancilă este destul de strânsă la ora 18.00, între 3 și 4 patru procente, dar se reduce de la oră la oră, pe măsură ce votul în mediul rural își pierde și mai mult din forță.

Toate măsurătorile care se fac duminică iau în calcul exclusiv votul din țară, nu și pe cel din diaspora.

Reamintim că duminică de la ora 21.00 vor fi date două exit-poll-uri. Unul făcut de CURS- Avangaede ( Iosif Buble și Marius Pieleanu), iar celălalt al IRES ( Vasile Dâncu). Exit-pollul CURS- Avangarde va fi difuzat de Digi 24 și Antena 3, iar cel al IRES de Realitatea Plus și TVR1.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG