Linkuri accesibilitate

38,6% dintre români nu s-ar vaccina anti-Covid. 30% ar aștepta efectul asupra altora


Mai mult de jumătate dintre români consideră că testarea și tratamentul pentru infecția cu SARS-CoV-2 sunt mai degrabă inaccesibile în România, arată un barometru de sănătate publică făcut de Centrul de Cercetări Sociologice Larics (CCSL), în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) și cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI), sub egida Secției de Științe Medicale a Academiei Române.

De asemenea, 37% dintre români se simt abandonați în calea epidemiei și cred că România a fost nevoită să se descurce singură în combaterea pandemiei de COVID-19, iar peste 35% cred că România a primit cel mai mult ajutor de la Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, 38,6% dintre cei intervievați nu s-ar vaccina împotriva Covid-19 dacă un vaccin ar fi disponibil în următoarea perioadă, 30% ar aștepta să vadă efectul vaccinului asupra altora și doar 21,8% s-ar vaccina.

47% dintre români se consideră foarte bine informați cu privire la COVID-19 și 43% mai degrabă informați, cele mai de încredere surse oficiale de informație, în opinia lor, sunt Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății.

Datele sondajului a fost culese în perioada 25 septembrie - 16 octombrie, pe un eșantion de 1000 de persoane, reprezentativ pentru populația României.

XS
SM
MD
LG