Linkuri accesibilitate

BEC a clasat toate cererile de renumărare a voturilor


Biroul Electoral Central (BEC) a decis vineri seară clasarea tuturor cererilor de renumărare a voturilor, după ce Biroul Electoral Municipal Bucureşti și-a declinat competența în favoarea sa în soluționarea cererilor de la sectoarele 1 și 5.

Instituția a emis o notă privind clasarea cererilor de renumărare pentru care a fost sesizată, observând că cererile de renumărare a voturilor au rămas fără obiect.

BEC a propus clasarea de către preşedintele BEC, la propunerea şefului departamentului legislativ al AEP, a cererilor de renumărare şi a sesizărilor primite de BEC.

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti și-a declinat vineri competenţa către Biroul Electoral Central (BEC) în soluţionarea cererilor de renumărare a voturilor la Sectorul 1 şi Sectorul 5, au declarat surse ale instituţiei, pentru News.ro.

Votul a fost strâns, de opt pentru la șapte împotrivă.

Iniţial, Biroul electoral al sectorului 5 a decis renumărarea voturilor în câteva secţii de votare, așa cum a anunțat Cristian Băcanu, candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 5.

De asemenea, PSD a depus o cerere de renumărare a voturilor la Sectorul 1 și una de anulare, dar BEC a decis joi cererea.

Mihai Drăgan, avocatul primarului în funcție de la sectorul 1, Dan Tudorache, a anunţat că după ce vor fi consumate căile de atac la birourile electorale vor fi folosite cele din instanțele civile.

„Se va contesta orice act nelegal în instanţa de contencios administrativ şi se va cere şi suspendarea acelor acte nelegale. Eventuala suspendare ar însemna că orice procedură se opreşte la stadiul la care este atunci, nu se merge mai departe. De exemplu, dacă un primar nu a fost învestit, nici nu va fi”, a explicat Drăgan.

XS
SM
MD
LG