Linkuri accesibilitate

BEC a respins cererea PSD de renumărare a voturilor la sectorul 1


Biroul Electoral Central a respins cererea PSD de anulare a alegerilor sau renumărare a voturilor la sectorul 1. Decizia a fost luată cu 12 la 5.

În favoarea admiterii cererii au votat reprezentații în BEC ai PSD, PMP, ALDE, Pro România și minorități, transmite Hotnews.ro.

Primarul în funcție Dan Tudorache a solicitat renumărarea voturilor. El este cotat pe locul doi în rezultatele parțiale, dar susține că pe numărătoarea paralelă a PSD ar avea 200 de voturi în față.

Solicitarea social-democraților a fost depusă cu un minut după expirarea termenului legal pentru inițierea unui astfel de demers.

Potrivit unor surse din BEC însă, cererea a fost respinsă pe fond, nu pentru că ar fi fost depusă mai târziu.

În cursul dimineții de miercuri pesediștii în frunte cu Tudorache au mers să protesteze în fața Biroului Electoral al Sectorului 1.

Cursa a fost la fel de strânsă și controversată și în urmă cu 4 ani, când Armand a pierdut în fața lui Tudorache fotoliul de primar, după ce acesta a adunat cu 1.700 de voturi mai mult.

Sectorul 1 este cea cea mai bogată unitate administrativ teritorială (UAT) din România. Sectorul 1 are un buget de circa 280 milioane de euro anual la o populație de aproximativ 250 000 locuitori, dintre care 200.000 au drept de vot.

Primarul de la Sectorul 1 are la dispoziție 1.120 euro pentru fiecare locuitor, în timp primarul de la Cluj are 860 de euro, iar cel de la Iași, 530 euro.

La bugetul sectorului 1 din București ajung cote din impozitul pe salarii de la 500.000 de angajați. În plus, aici sunt cele mai scumpe terenuri din țară, nu de puține ori terenurile sectorului fiind „vânate” de mafia imobiliară.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG