Linkuri accesibilitate

Coronavirus. Beijingul închide toate școlile după ce au apărut 106 noi cazuri în cinci zile


Paramilitary police officers wear face masks and goggles as they stand guard at an entrance to the closed Xinfadi market in Beijing

Beijingul a decis închiderea tuturor școlilor, într-o accentuare a măsurilor de izolare, luptându-se să oprească noul focar de coronavirus care s-a răspândit deja în provinciile vecine, a anunţat marţi seară primăria oraşului, transmit AFP și Bloomberg.

Marți, capitala chineză a ridicat la doi nivelul de urgență și a anunțat că oamenii vor trebui testați înainte de a părăsi orașul. În Beijing a început testarea a zeci de mii de locuitori în contextul descoperirii, într-un interval de cinci zile, a 106 persoane recent infectate, după ce noul coronavirus părea să fi fost eradicat din China.

Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat în prima parte a zilei de marţi 40 noi cazuri de COVID-19 detectate luni, opt provenite din exterior şi 32 la nivel local, dintre care 27 înregistrate la Beijing, după apariţia unui focar de coronavirus în principala piaţă a capitalei chineze. Întregul personal şi cei care s-au aflat în contact apropiat cu cazurile confirmate din piaţa Xifandi - care ocupă o suprafaţă de 112 de hectare şi are 1.500 de angajaţi şi peste 4.000 puncte de vânzare - trebuie să rămână acasă şi să se supună unui test de coronavirus în unul dintre centrele abilitate din Beijing.

Autorităţile municipale de la Beijing au anunţat luni că oraşul este plasat „în stare de război" pentru a stăvili orice nou focar. Peste 100.000 de lucrători supraveghează 7.120 de comunităţi învecinate - dintre care mai mult de 20 au fost izolate - pentru a evita o răspândire masivă a noului coronavirus în rândul populaţiei.

Miza este cu atât mai mare, pentru că la Beijing se află afacerile și elita politică a țării, iar o intrare agresivă în carantină riscă să anuleze redeschiderea economică a Chinei.

XS
SM
MD
LG