Linkuri accesibilitate

Belarus: hackeri divulgă datele personale a 1.000 de polițiști


Polițiști din Belarus arestând femei la protestul de sâmbătă, 19 septembrie.

Hackerii au divulgat datele personale a 1.000 de ofiţeri de poliţie din Belarus ca răspuns pentru represiunea manifestărilor de stradă împotriva preşedintelui Alexandr Lukaşenko, relatează Reuters.

„Pe măsură ce arestările continuă, vom continua să publicăm date la scară masivă”, se arată într-o declarație distribuită de canalul de ştiri al opoziţiei Nexta Live pe Telegram.

Guvernul a anunțat că îi va găsi şi pedepsi pe cei responsabili pentru scurgerea datelor, care au fost distribuite pe scară largă pe canalele Telegram sâmbătă seara.

Belarus: Sute de femei, reținute la un protest
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:54 0:00

„Forţele, mijloacele şi tehnologiile aflate la dispoziţia Ministerului de Afaceri Interne permit identificarea şi urmărirea penală a majorităţii covârşitoare a celor vinovaţi de scurgerea datelor cu caracter personal pe internet”, a declarat Olga Chemodanova, purtătorul de cuvânt al Ministerului, conform Mediafax.

Forţele de securitate au reţinut mii de oameni în timpul protestelor care au început pe 9 august.

Guvernul a anunțat că 390 de femei au fost reţinute pentru că au participat sâmbătă la un protest împotriva lui Lukaşenko. Majoritatea au fost eliberate între timp.

Represiunea împotriva protestelor a determinat Uniunea Europeană să ceară noi sancţiuni împotriva guvernului de la Minsk.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG