Linkuri accesibilitate

Șeful Poliției Române a reacționat după 10 zile: Accidentul de la 2 Mai putea fi evitat. Nu au fost intervenții în favoarea șoferului


Benone Matei este inspectorul general al Poliției Române din mai 2021.

Accidentul în care au fost uciși doi tineri de un șofer sub influența drogurilor putea fi evitat, a spus șeful Poliției Române. Reacția sa a venit marți, la zece zile de la eveniment.

„100% accidentul putea fi evitat”, a declarat şeful Poliţiei Române, Benone Matei, la o conferință de presă organizată marți în Constanța, întrebat dacă accidentul de la 2 Mai putea fi evitat.

„Vă rog să-mi permiteţi că această cercetare prealabilă să se facă cu maxim echilibru şi cu celeritate. Este evident că au fost o serie de sincope aici. Din nefericire, a fost o serie de erori impardonabile”, a spus șeful IGPR, potrivit News.ro.

„Asta încercăm noi să facem în acest proiect, să eliminăm cu orice preţ eroarea umană, prin automatizarea fluxului de informaţii, prin multe alte sisteme care să ne permită să reacţionăm integrat şi să evităm ca un singur agent sau un singur lucrător să ia decizii capitale pe situaţii complicate”, a mai spus şeful Poliţiei Române.

Întrebat şi dacă a existat vreo intervenție pentru ca tânărul de 19 ani care a produs accidentul, Vlad Pascu, să fie lăsat în pace de poliţişti, Benone Matei a răspuns: „Este exclus”.

El a participat marți la numirea noului şef interimar al Inspectoratului de Poliție Județean Constanţa, Mădălina Vlangăr.

În aceeași conferință de presă, fostul șef al IPJ Constanța, Adrian Glugă, a spus că a solicitat eliberarea din funcţie pentru a se pune la dispoziţia celor care fac verificări legate de accidentul de la 2 Mai.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    George Costiță a intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după o experiență de zece ani la Digi24 și Aleph News. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași, a lucrat la edițiile online ale celor două redacții, pe zona de știri și evenimente la zi.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG