Linkuri accesibilitate

Bianca Boeroiu, premiată cu Emmy pentru serialul Wednesday: Succesul înseamnă ambiție, pasiune, muncă


„Frumusețea, din punctul meu de vedere, vine din interior. Faptul că încerci să desenezi ceva pe față nu exprimă neapărat ceea ce gândești sau ceea ce simți”, spune Bianca Boeroiu.
„Frumusețea, din punctul meu de vedere, vine din interior. Faptul că încerci să desenezi ceva pe față nu exprimă neapărat ceea ce gândești sau ceea ce simți”, spune Bianca Boeroiu.

Bianca Boeroiu, make-up artist, vorbește la SmartJob despre bucuria de câștiga un premiu Emmy, despre sacrificii făcute și pasiunea pentru munca ei: „Să ne observăm copiii - ei știu de mici ce vor să facă în viață”.

Bianca Boeroiu este make-up artist și este câștigătoare a premiului Emmy pentru machiajul din serialul Wednesdey, în regia lui Tim Burton. Este artistă vizuală specializată în ceramică și profesoară la Palatul Național al Copiilor din București, unde îi învață pe copii să lucreze cu lutul.

A absolvit Liceul de Artă din Ploiești și Universitatea Națională de Arte București, cu specializarea Ceramică. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Bianca a făcut parte din echipa de make-up a serialului Wednesday în perioada de șapte luni cât au durat filmările în România. Alături de Bianca, la Gala Emmy din luna ianuarie, de la Los Angeles, au mai fost premiați alți patru make-up artiști implicați în serial.

„Încă mă uit la trofeu și nu-mi vine să cred că e în posesia mea. Mă bucur foarte tare că am ajuns să câștig acest premiu și sper să-l onorez în continuare, să găsesc o versiune mai bună a mea pe viitor”, spune Bianca Boeroiu.

De ce machiaj de film? „Am fost atrasă de efectele speciale, erau și foarte apropiate de zona artistică în care mă desfășuram și îți conferă o anumită libertate în a crea. Rănile sunt în volum și eu lucrez mult cu volumul. Așa s-a ivit ocazia de a lucra pentru un scurt-metraj care avea și efecte speciale și așa a început totul.”

Mărturisește că întotdeauna este nerăbdătoare să citească scenariul și să se întâlnească cu regizorul: „Viziunea regizorală este extrem de importantă. Este foarte important pentru mine să înțeleg poziția actorului în această ecuație și să îl ajut pe cât posibil să-și susțină rolul și să dea ce are mai bun.”

Ce e succesul pentru câștigătoarea unui premiu Emmy

Secretul succesului ține de ambiție, pasiune, multă muncă, mult efort susținut, spune Bianca Boeroiu: „Au fost ani foarte grei din punctul ăsta de vedere, dar îmi place foarte mult ceea ce fac. Am sacrificat foarte mult, pentru că nu mai ai timp pentru propriile hobby-uri, însă am fost foarte ambițioasă și tenace.”

Poți asculta aici acest episod din SmartJob

Poate fi obținut rapid succesul? „Eu cred că nu se poate așa sau poate sunt alte zone în care reușești așa. Nu știu, poate în muzica din ziua de azi, dar, în domeniul acesta, nu. E necesar să ai un parcurs. Nu ai cum să ajungi cel puțin într-o echipă care se înscrie în cursa pentru premii prestigioase... nu e la îndemână.”

Cum a fost când a primit indicații de la însuși Tim Burton? Spune că este mare fan Tim Burton încă din adolescență și a fost extrem de relaxată în prezența lui:

„Îi place să se implice, este un artist, un desenator de excepție și, când încerca să-ți explice ceva, îi era mai la îndemână să ia un creion și să schițeze. Oricum, tot ceea ce făceam era anterior testat. Se fac teste și sunt aprobate de către regizori, de către producție, se mai fac modificări, ai fișe pe care trebuie să le respecți.”

În episodul selectat la Gala Premiilor Emmy, Bianca a avut un aport uriaș pe zona de de make-up: „Acest premiu e o valorificare a întregii mele munci și experiențe acumulate până în prezent. Adică da, e o muncă de echipă, dar totuși îți pui amprenta individual pe personajele pe care lucrezi.”

Despre frumusețea feminină

Ce le-ar spune fetelor, femeilor, ce e frumusețea? „Frumusețea, din punctul meu de vedere, vine din interior. Faptul că încerci să desenezi ceva pe față nu exprimă neapărat ceea ce gândești sau ceea ce simți.”

Crede că adolescentele din ziua de azi exagerează foarte mult cu machiajul: „Să se îngrijească, să-și îngrijească pielea este extrem de important, că măști putem adăuga, dar într-un final se vede și se vede că e prea mult sau că încerci să ascunzi ceva.”

Le recomandă să-și trăiască vârsta și să nu folosească exagerat de mult machiaj, să-și accentueze anumite trăsături care le pun în valoare și să aibă încredere: „Cred că atitudinea este foarte, foarte importantă. Dacă atitudinea o subliniezi cu foarte puțin machiaj acolo unde trebuie, rezultatul este spectaculos.”

Cum să ne educăm copiii pentru a reuși în ceea ce le place să facă? „În primul rând, să-i observăm, pentru că ei își dau seama încă de la vârste fragede ce le place să facă, ce vor să facă. E nevoie doar ca noi să fim atenți la copiii noștri.”

Ascultă podcastul SmartJob pe 🎧 YouTube, 🎧 Spotify,🎧 Apple Podcast


Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adriana Nedelea

    Adriana Nedelea este jurnalistă și trainer dicție. Lucrează în presă de aproape 18 ani. Numai în televiziune are o experiență de peste 12 ani, în redacțiile Digi24 și Realitatea TV. În prezent, colaborează cu Europa Liberă România pentru realizarea de interviuri pe teme de actualitate. 

    A absolvit masterul Terapia logopedică în procesele de comunicare, Facultatea de Psihologie, Universitatea București. Este licențiată în Jurnalism și Științele Comunicării.

XS
SM
MD
LG