Linkuri accesibilitate

Percheziții FBI la locuința din Delaware a președintelui Joe Biden


Percheziția are legătură cu o anchetă mai amplă privind manipularea documentelor clasificate.
Percheziția are legătură cu o anchetă mai amplă privind manipularea documentelor clasificate.

FBI-ul percheziționează casa președintelui SUA, Joe Biden, din Rehoboth/Delaware, ca parte a unei investigații asupra documentelor clasificate, spune avocatul său.

Avocatul lui Biden a spus că percheziția a fost „planificată” cu „sprijinul deplin” al președintelui.

CBS transmite că percheziția are legătură cu o anchetă mai amplă privind manipularea documentelor clasificate.

Pentru că percheziția a fost făcută cu acordul președintelui, nu a fost solicitat niciun mandat de percheziție, transmite BBC.

Avocatul Bob Bauer a spus că percheziția a fost făcută „fără o notificare publică prealabilă” în interesul „securității și integrității operaționale”.

Este cea mai recentă dintr-o serie de alte percheziții făcute în mai multe locații, după ce mai multe documente clasificate au fost descoperite la Penn Biden Center - un spațiu pentru ofițeri - din Washington DC, în noiembrie. Acest lucru nu a fost făcut public la momentul respectiv.

Alte documente au fost descoperite la o altă locuință a președintelui Biden din Wilmington, Delaware, la perchezițiile făcute în decembrie și ianuarie.

Biden a spus că echipa sa a făcut „ceea ce ar fi trebuit să facă” și „cooperează pe deplin și complet” cu anchetatorii.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG