Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Bilanțul ultimului atac cibernetic asupra României


Cyber cod scris cu litere chirilice
Cyber cod scris cu litere chirilice

În cursul zilei de marți, hackerii ruși au intrat pe telefonul mobil al doamnei Viorica Dăncilă și i-au schimbat soneria. Problema trebuie rezolvată urgent, pentru că de trei zile ea nu mai răspunde la nici un apel

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Se întâmplă des să fim atacați de hackerii ruși. Ultimul raid a avut loc săptămâna aceasta și a vizat instituții ale statului, precum și dispozitive electronice ale unor persoane importante din conducere. Mai jos puteți citi fragmente din raportul întocmit de IT-iștii români specializați în securitate informatică.

În cursul zilei de marți, hackerii ruși au intrat pe telefonul mobil al doamnei Viorica Dăncilă și i-au schimbat soneria. Problema trebuie rezolvată urgent, pentru că de trei zile ea nu mai răspunde la nici un apel. Există un blocaj instituțional din acest motiv, riscăm tensiuni interne cauzate de certuri în interiorul PSD. Recomandare: a se schimba la loc cu melodia Mă dusei să trec la Olt.

Tot marți, lui Klaus Iohannis i s-a umblat la alarma telefonului. Dispozitvul președintelui îi dă trezirea la alte ore, ceea ce duce la o stare de oboseală a acestuia. Dacă nu se rezolvă problema, domnul Iohannis nu își va putea îndeplini optim orele de odihnă. Miercuri dimineață, specialiștii noștri au observat cearcăne pe chipul președintelui. Recomandare: reglați urgent alarma.

Miercuri, 20 februarie, la sediul PSD a avut loc un atac general, care a vizat toate dispozitivele electronice. În urma verificărilor s-a constatat că detectorul de minciuni achiziționat de partid pentru depistarea membrilor infideli s-a defectat. Cercetările amănunțite și imaginile suprinse de camerele de supraveghere au arătat că detectorul de minciuni nu a fost avariat de hackerii ruși. Se pare că Liviu Dragnea s-a așezat lângă el, la o cafea, și l-a dat peste cap complet. Am trimis o echipă să-l ducă în service.

În seara de miercuri, sistemul informatic de la Ministerul Transporturilor a fost spart. În urma atacului, CV-ul lui Răzvan Cuc a fost modificat mult în bine. Rezultatul poate fi văzut cu ochiul liber. Recomandare: pentru propunerile de miniștri nu mai acceptați CV-uri în format electronic. Utilizați dosar cu șină.

Pagina de Facebook a doamnei Maria Grapini a fost clonată. Toate postările conțin cratime puse corect. Desemenea, hackerii ruși folosesc un soft care îi pune virgulele automat doamnei Grapini. Susținătorii dumneaei sunt bulversați și nu îi mai înțeleg mesajele. Recomandare: până la rezolvarea problemei, doamna Grapini să nu mai scrie nimic că își pierde fanii.

La ministerul finantelor, hackerii ruși au dat peste cap calculatoarele astfel încât peste tot a apărut o crestere economică de 18% pe anul în curs, iar deficitul de cont curent va fi de 0%. Funcționarii sunt mirați ce bine le-au ieșit calculele. Eugen Teodorovici pregătește o noua ordonanță a lăcomiei, prin care sa fie impozitate lunar cu 30% atât activele cât și inactivele bancare. Opriți-l!

Atacul continuă. Vă ținem la curent.

XS
SM
MD
LG