Linkuri accesibilitate

Bilanțul noului coronavirus. China izolează 56 milioane de oameni


Autoritățile chineze interzic circulația mașinilor în Wuhan, orașul de unde a plecat virusul.
Autoritățile chineze interzic circulația mașinilor în Wuhan, orașul de unde a plecat virusul.

China extinde cordonul sanitar impus pentru a limita răspândirea noului coronavirus identificat iniţial în oraşul Wuhan. Măsura are drept urmare izolarea de restul lumii a 56 de milioane de persoane, relatează AFP, citat de Agerpres.

Cinci oraşe din provincia Hubei au fost adăugate celor 13 care erau deja vizate de această dispoziţie ce implică în special suspendarea transportului public spre şi dinspre aceste aglomerări şi închiderea bretelelor de autostradă care le deservesc.

Autoritățile din Wuhan, orașul de unde a pornit epidemia, au decis interzicerea circulației autoturismelor, începând de duminică, în încercarea de a limita răspândirea virusului.

Armata chineză a desfăşurat sâmbătă medici în centrul epidemiei de pneumonie virală, al cărei bilanţ a continuat să crească şi care afectează şi Europa, cu trei cazuri confirmate în Franţa. Dintre aceşti pacienţi, cel puţin doi au fost recent în China, potrivit autorităţilor sanitare franceze. Spitalizaţi la Paris şi Bordeaux, pacienţii se află internaţi în condiţii de izolare. Pe lângă ţările asiatice deja afectate, în special Japonia şi Thailanda, a fost raportat un al doilea caz în Statele Unite.

Bilanțul victimelor provocate de virusul pornit din Wuhan a ajuns sâmbătă la 41 de morți, conform Reuters. Australia a confirmat deja patru cazuri, iar Hong Kong a anunțat măsuri de prevenire a unei epidemii, după ce a confirmat cinci cazuri.

Autorităţile din Coreea de Sud, Japonia şi Vietnam au confirmat sâmbătă noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Epidemia se răspândeşte rapid în ţara sa de origine, unde au fost consemnate până sâmbătă 1.300 de cazuri de contaminare, dintre care 41 mortale.

Majoritatea pacienţilor care au murit erau persoane de peste 65 de ani sau care aveau boli preexistente.

Pe baza datelor actuale, perioada de incubaţie a virusului poate fi de până la aproximativ 14 zile. Simptomele noului coronavirus sunt, în multe cazuri, similare cu cele ale unei răceli, dar pot fi însoţite de febră şi oboseală, tuse uscată şi dispnee (dificultate în respiraţie).

XS
SM
MD
LG