Linkuri accesibilitate

Bilanțul tragediei de la spitalul din Piatra Neamț crește la 11


Spitalul din Piatra Neamț
Spitalul din Piatra Neamț

O femeie de 72 de ani, care a fost transferată de la Piatra Neamț la spitalul modular de la Lețcani în urma incendiului care a luat viața a zece persoane internate pe secția de terapie intensivă, a murit. Astfel, bilanțul tragediei crește la 11 victime.

„Cu regret trebuie să anunţăm că a decedat un pacient din cei 6 de la Neamţ. Este vorba despre o femeie de 72 ani cu multiple comorbidităţi", a spus Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Cei șase pacienți de la Lețcani, inclusiv femeia care a decedat acum, au fost salvați din al doilea salon ATI al spitalului, după ce un incediu a izbucnit în seara zilei de sâmbătă, 15 noiembrie.

Zece bolnavi de Covid-19 au murit în timpul incendiului, iar medicul de gardă Cătălin Denciu se află în stare gravă după ce a suferit arsuri pe mare parte din corp când a încercat să salveze pacienții iar combinezonul i-a luat foc. El se află în prezent internat la un spital militar din Bruxelles cu arsuri de gradul 2 și 3 pe 70-75% din suprafața corpului.

Ulterior incendiului de sâmbătă noapte, un pacient transferat de la UPU a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ la secţia ATI a Spitalului Municipal Paşcani a murit. Acesta suferea de pancreatită acută, era în stare gravă, cu comorbidităţi.

Despre acest pacient, Nelu Tătaru a insistat că nu este legat de incendiul de pe secția de terapie intensivă, el fiind un pacient ce se afla la unitatea primiri urgență și pentru care s-a decis transferul la Spitalul Municipal Pașcani.

XS
SM
MD
LG