Linkuri accesibilitate

București | Biletele de metrou și autobuz se scumpesc de la 1 august


O călătorie cu metroul va costa 3 lei de la 1 august, față de 2,5 lei cât e în prezent.

Metrorex si Societatea de Transport Bucuresti (STB) au anunțat marți că prețul călătoriilor din Capitală va crește de la 1 august. Cele două societăți susțin că vor astfel să „își armonizeze oferta comercială”, ca un prim pas spre integrarea transportului în comun din Bucuresti și zona metropolitană.

Noile prețuri anunțate de cele două companii:

● O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.

● Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.

● Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

● Noutatea la abonamentele de 24 si 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimina noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

● Ambele societăți introduc și optiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun.

● Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei in comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

● Ambele companii ofera posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere.

„Armonizarea tarifelor la transportul în comun din Bucuresti implică și o crestere tarifară. În cazul STB, o călătorie, de pilda, crește de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziționate cu 25 lei). În cazul metroului, prețul unei călătorii crește de la 2,5 lei la 3 lei”, a precizat directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, într-un comunicat de presă.

Metrorex a făcut ultima ajustare a prețurilor în 2014. Compania estimează că încasările suplimentare generate de creșterea prețurilor se va reflecta „direct” în condițiile de călătorie.

„Pe aceasta cale îi încurajăm pe bucureșteni să opteze pentru un transport în comun terestru și cu metroul. La fel ca în toate capitalele europene, transportul public în comun reprezintă o soluție pentru degrevarea traficului și o alternativă mai puțin poluantă la traficul auto”, a mai precizat Paraschiv.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG