Linkuri accesibilitate

Birchall a cerut verificări în cazul adjunctului DNA Marius Iacob, demisionar din martie, dar rămas în funcție


Ana Birchall întreabă de ce nu a ajuns la președintele României demisia lui Marius Iacob
Ana Birchall întreabă de ce nu a ajuns la președintele României demisia lui Marius Iacob

Ministrul Justiției Ana Birchall a anunțat marți dimineață că a cerut Corpului de Control verificări în cazul procurorului Marius Iacob, care a demisionat din funcția de adjunct al Direcției Naționale Anticorupție din luna martie, în urma unei abateri disciplinare.

În ciuda demisiei, documentul de eliberare din funcție nu a ajuns la președintele Iohannis.

„Vineri am aflat şi vineri am şi trimis, tardiv, e adevărat, cererea de revocare preşedintelui Iohannis şi am dispus intern o verificare a Corpului de Control. (...) Am dispus Corpului de control al ministrului să investigheze, în regim de urgenţă, cu celeritate. Aştept acest raport şi vă garantez că am să dispun măsurile legale care se impun. (...) Factual, ştiu ce s-a întâmplat~, a spus Birchall, marţi, la sediul CSM, potrivit Agerpres.

Ana Birchall a mai precizat că verificările interne vor stabili de ce documentul de eliberare din funcție a lui Marius Iacob nu a ajuns la președintele României.

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis pe 18 martie o acţiune a Inspecţiei Judiciare şi a dispus ca Iacob să fie sancţionat cu avertisment pentru săvârşirea unei abateri disciplinare.

Iniţial, în septembrie 2018, Secţia pentru procurori a CSM a decis că Marius Iacob nu a săvârşit o abatere disciplinară, însă Inspecţia Judiciară a făcut recurs, care a fost admis de Instanţa supremă.




Facebook Forum

XS
SM
MD
LG