Linkuri accesibilitate

Biroul Electoral a respins mai multe candidaturi în alegerile locale


Viorel Cataramă
Viorel Cataramă

Candidatura lui Viorel Cataramă pentru Primăria Municipiului București a fost respinsă de către Biroul Electoral Central pentru că nu a întrunit numărul necesar de semnături pentru validarea înscrierii în cursa electorală.

„Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale Bucureşti a luat o decizie ilegală: a invalidat candidaturile Mişcării Patrioţilor Români (MPR) la Consiliul General respectiv la Primăria Capitalei”, a scris Cataramă pe pagina sa de Facebook.

Omul de afaceri, cunoscut în ultima perioadă pentru minimalizarea pericolului reprezentat de coronavirus, a anunțat că va ataca în instanță decizia BEC.

„Rog pe toţi membrii şi simpatizanţii noştri să aibă încredere în justiţie. Să avem credinţă că un astfel de abuz va fi sancţionat ca atare!”, a scris el.

Viorel Cataramă a încercat să candideze și în alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, dar candidatura sa a fost respinsă tot pentru neîndeplinirea numărului necesar de semnături. El a atacat decizia la Curtea Constituțională și a avut câștig de cauză.

O situația similară are loc și la Sibiu unde Biroul Electoral de circumscripție a invalidat candidatura lui Dorin Cioabă, autointitulatul regele al romilor, pentru Primăria de municipiu.

„Mi-au căutat numai nod în papură de când am depus dosarul, că nu-i bine aşa, că nu-i bine aşa. Acum mi-au dat deoparte 350 de semnături”, a acuzat Dorin Cioabă.

La rândul său, Dorin Cioabă a anunțat că va depune o sesizare la Judecătoria Sibiu împotriva deciziei biroului electoral.

XS
SM
MD
LG