Linkuri accesibilitate

Biserica Ortodoxă Română aniversează ziua mondială a rețelelor de socializare


„Este nevoie de cultivarea discernământului digital, iar Biserica este chemată să ghideze credincioșii în acest sens.”

30 iunie 2019. Ziua mondială a rețelelor de socializare, informează Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

Iar mesajul adresat de patriarhul Daniel se concentrează pe „conștientizarea impactului pe care îl are social media în viața noastră, în special asupra relației cu semenii și cu Dumnezeu”.

În comunicat, Patriarhia subliniază că nu este străină de rețele de socializare și că este activă pe Facebook, dar și „pe alte rețele de socializare”.

„Însă, utilizarea acestor rețele în lucrarea misionară presupune responsabilitate eclezială şi înţelepciune pastorală, deoarece, deşi o tehnologie nouă oferă noi posibilități de dezvoltare, totuşi ea poate aduce şi noi provocări sau pericole în privinţa păstrării valorilor spirituale, culturale şi sociale tradiționale ale persoanelor şi popoarelor”, se arată în textul semnat de patriarhul Daniel.

Acesta identifică și principala resursă consumată, care, în opinia sa, ar trebui alocată diferit.

„Astăzi, mai mult ca niciodată, este necesară conștientizarea faptului că rețelele de socializare consumă cea mai de preț resursă a vieții – timpul – care este darul lui Dumnezeu pentru mântuirea oamenilor, adică pentru dobândirea vieţii veşnice. Timpul vieţii prezente trebuie valorificat pentru a cultiva iubirea faţă de Dumnezeu, prin rugăciune, şi faţă de semeni, prin fapte bune, spre a dobândi comuniunea de iubire şi viaţă veșnică din Împărăţia Preasfintei Treimi. În plus, relaţia concretă, nu virtuală, cu persoanele fizice şi cu natura înconjurătoare este izvor de sănătate şi bucurie pentru sufletul şi trupul omului, în familie şi în societate.”

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG