Linkuri accesibilitate

Un bloc de locuinţe din Kiev a fost lovit de o dronă rusească


Joi seară, un bloc de locuințe din Capitala Kievului a fost lovit de o dronă rusească
Joi seară, un bloc de locuințe din Capitala Kievului a fost lovit de o dronă rusească

Un bloc de locuinţe din Kiev a fost lovit joi seară de o dronă explozivă în cursul unui nou atac nocturn rusesc, au informat autorităţile ucrainene, raportând cel puţin un rănit. 

Alarma aeriană a fost declanşată seara târziu la Kiev. La scurt timp după aceea, localnicii au auzit explozii puternice. Primăria a anunţat iniţial că apărarea antiaeriană funcţionează în oraş, cerând locuitorilor să rămână în adăposturi.

„Un bloc de locuinţe din Kiev lovit de un Shahed", o dronă de fabricaţie iraniană folosită în mod regulat de Moscova pentru aceste atacuri împotriva vecinului său, a scris şeful administraţiei prezidenţiale Andrii Iermak pe Telegram.

Incidentul a avut loc în districtul Solomianski din sud-vestul capitalei, raportându-se „flacări la etajele superioare" ale clădirii, a adăugat primarul Vitali Kliciko pe Telegram.

Un bărbat a fost internat în spital în acest cartier, a adăugat el fără a oferi alte detalii.

Administraţia militară a oraşului a publicat pe Telegram fotografii ale apartamentelor cu geamuri distruse de explozii.

Aceasta a precizat că nu a fost o lovitură de dronă, ci fragmente dintr-o dronă doborâtă.

La scurt timp după, Vitali Kliciko a anunţat că resturi de la o altă dronă doborâtă de apărarea aeriană au căzut peste o casă din districtul Darniţa din estul oraşului.

Forţele aeriene ucrainene au raportat că mai multe grupuri de drone înaintează în întreaga ţară spre diverse regiuni din centru, vest şi sud.

În același timp, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis, vineri, pe Facebook, că rușii au pierdut în lupte aproximativ 351.350 de militari de la invazia pe scară largă, din 24 februarie.

Numărul militarilor ruși uciși în luptele din Ucraina este cu 1.080 mai mare față de ziua precedentă, potrivit bilanțului comunicat de armata ucraineană.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG