Linkuri accesibilitate

Bogdan Aurescu: Reținerea lui  Navalnîi este inacceptabilă și nedemocratică


Opozantul rus Alexei Navalnîi se desparte de soție, imediat după ce a fost reținut pe aeroportul de la MOscova, duminică, 17 decembrie 2020.
Opozantul rus Alexei Navalnîi se desparte de soție, imediat după ce a fost reținut pe aeroportul de la MOscova, duminică, 17 decembrie 2020.

Reținerea lui Navalnîi este inacceptabilă, susține ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, într-o postare pe Twitter, după arestarea liderului opoziției din Rusia, la reîntoarcea sa la Moscova. Aurescu spune că Navalnîi a fost reținut numai pentru că reprezintă opoziția, ceea ce este pur și simplu nedemocratic.

„Reținerea liderului opoziției din Rusia, Navalnîi, la reîntoarcerea sa în țară după ce s-a recuperat de la otrăvirea cu Noviciok este inacceptabilă. Reprimarea opoziției, doar pentru că este opoziția, este pur și simplu nedemocratică”, a scris, duminică seara, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Alexei Navalnîi, a revenit duminică la Moscova, în ciuda faptului că autoritățile ruse au anunțat că îl vor aresta și posibil condamna la mai mulți ani de închisoare. Avionul a fost redirecționat și a aterizat pe alt aeroport moscovit, Șeremetievo, deși era programat să aterizeze pe Vnukovo. Poliția a făcut arestări printre simpatizanții ai disidentului rus care se adunaseră la aeroport.

Alexei Navalnîi a fost reținut în aeroport la puțin timp după ce a trecut de punctul de control al pașapoartelor. Polițiștii nu au precizat motivul reținerii.

XS
SM
MD
LG