Linkuri accesibilitate

Bogdan Despescu anunță controale pe litoral și amenință cu sancțiuni


Secretarul de stat Bogdan Despescu

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a anunțat, vineri, că echipe operative vor face face verificări pe litoral, iar acolo unde nu sunt respectate regulile se poate chiar suspenda activitatea operatorilor economici.

„Cu siguranță acolo unde se constată abateri se vor dispune inclusiv măsuri de suspendarea a activității unor operatori economici”, a subliniat Despescu

Oficialul a transmis că vor fi organizate acțiuni cu forțe mărite inclusiv cu echipe detașate din țară, cu tot ce înseamnă angrenarea unor tehnici de documentare și probare a activităților, în așa fel încât cetățenii să fie protejați.

Echipele mixte de verificare formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, reprezentanţi ai inspectoratelor teritoriale de muncă şi direcţiilor sanitar veterinare, dar şi reprezentanţi de la protecţia consumatorului.

El a mai spus că aceste acţiuni vizează: zone aglomerate, centre comerciale, transport de persoane, pieţe, atât în zona urbană, dar şi în zona rurală.

„Acţionăm cu prioritate pe litoralul Mării Negre, în zonele turistice, în zonele de munte şi vom aloca suficiente resurse astfel încât să acoperim cea mai importantă perioadă din această lună, respectiv zona sfârşitului de săptămână, unde foarte mulţi cetăţeni sunt prezenţi în spaţiile publice", a afirmat secretarul de stat în MAI.

Va fi înfiinţată și o linie telefonică TELVERDE, la care cetăţenii să poată sesiza neregulile.

„Nu ne dorim să aplicăm sancţiuni, dar acolo unde vom constata încălcări ale legii, vor fi luate măsuri ferme", a subliniat Bogdan Despescu.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG