Linkuri accesibilitate

Bombă! Roșia Today a intrat în posesia listei cu fake-news-uri ce vor fi lansate în ultima săptămână de campanie electorală


Campania de fake-news declanșată de PSD înainte de turul doi a făcut deja multe victime pe internet. Lista de știri false era lungă până la ora redactării acestui material: presupusa cască purtată de Iohnnis la conferința de presă, anunțul ministrului Cîțu cu privire la impozitarea salariilor primite de românii din diaspora, cele 17 dosare penale ale actualului președinte, așa-zisul boicot al simpatizanților USR-Plus, tăierea salariilor și a pensiilor, dispariția a 400 de mii de locuri de muncă.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Însă acesta este doar începutul. Imaginația simpatizanților PSD în materie de fake-news întrece orice limită, după cum veți vedea mai jos. Reporterii Roșia Today au reușit să obțină, în exclusivitate, lista cu principalele știri false care vor fi lansate pe internet în ultima săptămână de campanie electorală. Iată-le:

1. Președintele Klaus Iohannis a fost surprins noaptea pe centura Sibiului, într-o mașina a SPP, sărutându-se cu amanta – o brunetă de la USR-Plus, din echipa de campanie a lui Dan Barna.

2. Doi dintre copiii pe care soții Iohannis i-au intermediat spre adopție americanilor în anii '90 au supraviețuit în mod miraculos. Ei trăiesc într-o suburbie a New York-ului fără rinichi, plămâni și ficat, organe pe care traficanții le-au vândut pe piața neagră.

3. În cinci din cele șase case ale președintelui Iohannis se face video-chat și masaj erotic încă de astă vară. Toți banii rezultați din aceste activități au intrat în campania electorală și au fost folosiți în mituirea unor jurnaliști de bună credință.

4.Premierul Orban pregătește o ordonanță de urgență prin care membrii și clienții PSD să fie impozitați suplimentar în funcție de greutatea corporală, știut fiind că acestia s-au îngrășat peste măsură cu salarii și comisioane imense trase din buzunarul statului. Acest impozit are scopul exclusiv de a acoperi găurile de la buget făcute de guvernele PSD în ultimii trei ani. Practic, statul slab va fi alimentat de baronii PSD grași.

5. Klaus Iohannis a rămas repetent de două ori în timpul Facultății de Fizică. În realitate, el nu știe diferența dintre un plan înclinat și un pendul electrostatic.

6. Viorica Dăncilă a învățat engleza, franceza și spaniola în ultimele două săptămâni de campanie electorală. Dacă votul din 24 noiembrie s-ar amâna cu 24 de ore, ar avea timp și pentru coreeană.

7. Cele trei cărți scrise în ultimii ani de Iohannis sunt scrise în proporție de 98 de la sută de niște bloggeri germani care acum îi cer bani pe munca lor.

8. Soția lui Klaus Iohannis are rochii, pantofi și poșete în valoare totală de 500 de mii de euro. O bună parte au fost primite drept cadouri de la chinezi în schimbul implementării tehnologiei Huawei 5G, iar cealaltă parte sunt din partea lui Trump pentru împiedicarea Huawei pe piața româneasca.

9. Putin îl șantajează pe Klaus Iohannis cu o casetă video filmată la Predeal, în care se vede cum doi SPP-iști taie cu drujba brazii de lângă pârtie pentru ca președintele României să nu se ciocnească de copaci când schiază.

10. Cu 24 de ore înaintea votului din 24 noiembrie, președintele Iohannis își va anunța retragerea din cursa electorală din motive de oboseală, lehamite și lipsă totală de curaj.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorilor nu coincid, nepărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG