Linkuri accesibilitate

Boris Johnson a fost externat dar nu se întoarce, încă, la lucru


Premierul britanic Boris Johnson

Downing Street a anunțat duminică după-amiază că premierul a părăsit Spitalul St Thomas din centrul Londrei, dar nu se va întoarce imediat la muncă, deoarece continuă să se recupereze de coronavirus.

Premierul va continua recuperarea în Chequers, reşedinţa oficială din regiunea Buckinghamshire, după ce a petrecut aproape o săptămână în Spitalul "St Thomas" din Londra.

"Premierul a fost externat şi continuă recuperarea în reşedinţa din Chequers. Pe baza recomandărilor echipei medicale, premierul nu va reveni imediat la lucru. Le mulţumeşte tuturor celor de la Spitalul St Thomas penru îngrijirile excelente. Toate gândurile sale se îndreaptă spre cei afectaţi de această boală", a comunicat Downing Street, citat de​ Sky News.

Într-un mesaj video postat pe contul său de Twitter după ce a petrecut șapte zile în spital, Boris Johnson a spus că „Am părăsit astăzi spitalul, după o săptămână în care, nu e niciun dubiu, NHS mi-a salvat viața”.

„Este greu să găsesc cuvintele cu care să-mi exprim recunoștința”, a spus premierul britanic.

Boris Johnson a vorbit despre îngrijirile "exemplare" de care a beneficiat, spunând că le datorează "viaţa" medicilor şi asistenţilor medicali.

Joi seară, Boris Johnson a fost mutat de la secția de terapie intensivă, unde fusese transferat luni seară după agravarea stării sale de sănătate în urma infecției cu coronavirus.

Boris Johnson, 55 de ani, a fost internat în urmă cu o săptămână, din raţiuni de precauţie, în Spitalul "St Thomas" din Londra, având „simptome persistente" în urma infecției cu SARS-CoV-2.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG