Linkuri accesibilitate

Boris Johnson: Putin a susținut că ar putea trimite o rachetă să lovească Marea Britanie „într-un minut”


„M-a amenințat la un moment dat și a spus: 'Boris, nu vreau să te rănesc, dar, cu o rachetă, ar dura doar un minut' sau ceva de genul ăsta”, relatează Boris Johnson despre discuția avută cu Putin înainte să invadeze Ucraina.
„M-a amenințat la un moment dat și a spus: 'Boris, nu vreau să te rănesc, dar, cu o rachetă, ar dura doar un minut' sau ceva de genul ăsta”, relatează Boris Johnson despre discuția avută cu Putin înainte să invadeze Ucraina.

Fostul premier britanic Boris Johnson spune că președintele rus l-a amenințat, spunând că ar putea trimite o rachetă să lovească în Marea Britanie „într-un minut”, ​ a spus Boris Johnson.

Johnson a spus că comentariul a fost făcut în timpul unui apel telefonic premergător al așa-zisei „operațiuni militare speciale” a Rusiei în Ucraina. după ce l-ar fi avertizat pe Putin că războiul va fi o „catastrofă totală”.

Afirmația a fost făcută într-un documentar BBC despre interacțiunile lui Putin cu liderii mondiali de-a lungul anilor.

Johnson l-a avertizat pe Putin că invadarea Ucrainei va duce la sancțiuni occidentale și la mai multe trupe NATO la granițele Rusiei. El a încercat, de asemenea, să descurajeze acțiunile militare rusești, spunându-i lui Putin că Ucraina nu se va alătura NATO „în viitorul apropiat”.

„M-a amenințat la un moment dat și a spus: 'Boris, nu vreau să te rănesc, dar, cu o rachetă, ar dura doar un minut' sau ceva de genul ăsta. Dar cred că, din tonul foarte relaxat pe care îl avea, tipul de aer detașat, doar se juca cu încercările mele de a-l determina să negocieze.”

Kremlinul: Boris Johnson minte

Kremlinul a spus că fostul prim-ministru britanic Boris Johnson a mințit când a spus că președintele rus l-ar fi amenințat cu un atac cu rachete.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin , Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că ceea ce a spus Johnson nu este adevărat sau „mai precis, o minciună”.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG