Linkuri accesibilitate

Brancardier de la Victor Babeș, reținut de procurori pentru detubarea unei paciente Covid


Imagine generică

UPDATE - Brancardierul de la Spitalul Victor Babeș a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

***

Brancardierul de la spitalul „Victor Babeș”, care a deconectat o pacientă de la aparate este cercetat pentru ucidere din culpă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

„Urmare a informării transmise în data de 10 decembrie, cu privire la decesul unui pacient internat într-un spital din Bucureşti, Sector 3, facem următoarele precizări: Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. În cauză, un bărbat de 58 de ani, angajat al unităţii spitaliceşti (brancardier), are calitatea de suspect", transmite Poliția Capitalei.

Și conducerea spitalului a demarat o anchetă administrativă

În paralel, conducerea spitalului a anunțat că a început o anchetă administrativă pentru a afla dacă au fost respectate protocoalele sau dacă au existat abateri disciplinare, urmând să stabilească și un plan de măsuri care să elimine orice risc pentru ca o astfel de situație să se mai repete.

Joi dimineață, o pacientă cu Covid de 65 de ani, internată la terapie intensivă și conectată la aparate, a murit după ce a fost detubată din greșeală de un brancardier. Femeia era internată de pe 25 noiembrie.

„Existând indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Dr. Victor Babeş' a sesizat organele competente, respectiv Parchetul şi Poliţia, care au declanşat imediat o anchetă, circumstanţele exacte ale producerii incidentului fiind în prezent investigate", spun polițiștii.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG