Linkuri accesibilitate

Brazilia respinge ajutorul G7 pentru stingerea incendiilor din pădurea amazoniană


Pădurea amazoniană este cuprinsă de incendii.
Pădurea amazoniană este cuprinsă de incendii.

Guvernul brazilian a respins marți suma de 22 de milioane de dolari oferită de liderii țărilor din G7 pentru stingerea incendiilor de vegetație și salvarea Pădurii Amazoniene.

Oficialii brazilieni nu au oferit un motiv clar pentru respingerea ofertei, dar președintele brazilian Jair Bolsonaro a acuzat Franța că tratează Brazilia ca pe o colonie, relatează Mediafax, citând BBC.

Fernando Azevedo e Silva, ministrul Apărării din Brazilia, a anunțat că incendiile de vegetație din pădurea amazoniană sunt sub control. Ministrul a transmis că peste 44.000 de soldați au fost trimiși în zonă pentru a combate incendiile și infracțiunile de mediu din zonă.

Onyx Lorenzoni, consilier al președintelui brazilian, a declarat marți că Brazilia ar putea oferi lecții oricărei țări în ceea ce privește protejarea pădurilor și a respins oferta lansată de G7. „Vă mulțumim, dar probabil acele resurse ar fi mai relevante pentru reîmpădurirea Europei”, a declarat Lorenzoni.

G7, organizație formată din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite, a fost de acord să acorde sprijin și pentru un plan pe termen mediu de reîmpădurire, plan care va fi prezentat Organizației Națiunilor Unite în luna septembrie.

Numărul incendiilor de vegetație produse în Pădurea Amazoniană din luna ianuarie a ajuns la 74.155. Este vorba despre o creștere de aproape 85% a numărului incendiilor față de anul trecut, a informat recent Institutul Național pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE), conform Mediafax.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG