Linkuri accesibilitate

Manifestație masivă anti-Brexit la Londra. Care sunt șansele ca premierul britanic să plece


Poziția politică a premierului britanic slăbește cu fiecare zi de întârziere a Brexitului.
Poziția politică a premierului britanic slăbește cu fiecare zi de întârziere a Brexitului.

Premierul britanic Theresa May ar putea să părăsească postul, din cauza eșecului de a livra un acord privind Brexit. O parte din parlamentari pun presiune ca ea să demisioneze. La Londra a avut loc un protest de sute de mii de oameni, anti-Brexit.

Premierul Theresa May se află sub presiune să demisioneze, din cauza eșecului de a negocia și a livra un acord privind Brexitul. Pe rețelele de socializare circulă deja glume legate de numele său și luna pe care o va mai prinde în funcție: „Theresa May or Theresa April” (mai sau aprilie).

UPDATE: La Londra are loc un marș de protest față de Brexit, la care participă sute de mii de persoane. Marșul s-a oprit în fața Parlamentului. Conform estimărilor organizatorilor, participarea la protest, în momentul de vârf, a atins 1 milion de oameni. Participanții la protest cer renunțarea la Brexit și un nou referendum pe această temă.

Sute de mii de britanici se opun în stradă Brexitului.
Sute de mii de britanici se opun în stradă Brexitului.

​Surse din cabinetul lui May, citate de The Times, susțin că se lucrează deja la un calendar pentru retragerea din funcție a Theresei May și că până și aliații săi apropiați au ajuns la concluzia că demisia sa este inevitabilă.

May se confruntă cu presiunea de a demisiona chiar și din partea unor parlamentari conservatori, din partidul său. De asemenea, partidul democrat din Irlanda de Nord, care o susținea pe May, a dat semne că și-a pierdut încrederea în capacitatea premierului britanic de a livra un acord convenabil pentru Brexit.

Una dintre casele tradiționale de pariuri din Marea Britanie, Ladbrokes, a anunțat sâmbătă că șansele ca Theresa May să părăsească funcția din Downing Street 10 până la sfârșitul lunii martie sunt de 20%, conform Reuters.

XS
SM
MD
LG